Over Koningscobra's *mythologie *legende - De Droomvogels en het geheime verbond, kinderboek 9-12jr.
Over het boek

Over koningscobra’s

De Droomvogels’ speelt zich af in een dorp in India. Daar wonen koningscobra’s! Het dorp in ons verhaal heet dan ook heel toepasselijk: ‘De Slangenkuil’.

Koningscobra’s zijn heel speciale cobra’s. Als enige slangensoort bouwen zij nesten voor hun eieren. Moeder én vader dragen zorg voor het nest. Dat is heel bijzonder, veel vaders van andere diersoorten doen dat niet!  
In De Droomvogels zien we dan ook dat Coen, de vader van Ciel, iedere avond helpt met huiswerk. Waar Ciel eigenlijk nooit zin in heeft. Maar papa Coen is heel gedreven en wil dat Ciel goede cijfers haalt op school.

Koningscobra’ s kunnen gevaarlijk zijn, maar alléén als ze in het nauw gedreven worden. Óf als hun kinderen worden bedreigd.

Koningscobra’s hebben prachtige zijflappen, daar zijn ze beroemd om. En wist je dat het gif van een koningscobra heel sterk is?
De moeder van Sierra, het vriendinnetje van Ciel, is overleden toen ze haar nest verdedigde. Ze heeft toen een olifant een dodelijke beet toegebracht.

Deze olifant was zijn kudde kwijt en struinde door het dorp. Hij kwam veel te dicht bij het nest. Ze beet hard in zijn slurf. Toen viel hij om, bovenop de moeder van Sierra. Ze is overleden terwijl ze haar nest verdedigde.

Als je De Droomvogels hebt gelezen weet je dat Sierra en haar zusjes daarom alleen met hun vader opgroeien.

Meer lezen?

Als je De Droomvogels leest, zul je meer te weten komen over koningscobra's. Ze zijn sterk, lenig en intelligent. Senan en Sierra zijn de cobravriendjes van Ciel. Senan en Sierra zijn sportief en zullen hun vogelvrienden altijd beschermen tegen gevaar (en vooral tegen de pestkoppen in de klas).

3/5 (2)

-- jouw mening: --

Reacties uitgeschakeld voor Over koningscobra’s

Inschrijven voor de Droomvogels nieuwsbrief

Wil je ook ons nieuws in je mailbox?