De wedstrijd *boekfragment *vriendschap *uitdagingen - De Droomvogels en het geheime verbond, kinderboek 9-12jr.
Fragment

Oefenen voor de wedstrijd

Nog één week en dan begint de grote glijbaanwedstrijd. Senan heeft niet kunnen oefenen, en Ravi doet voor het eerst mee. Gelukkig biedt Hero aan om de jongens te trainen. Hij was vroeger de sportheld van het dorp. 

“Hero traint met Ravi en Senan tot aan het avondeten. Ravi durft eerst zijn afdaling niet voor te doen. Hij heeft andere bewegingen verzonnen omdat hij nu eenmaal anders is dan de anderen. Het voordeel van klein zijn is, dat je snel kan draaien.

Terwijl hij naar beneden glijdt, draait hij in het rond en laat zijn veren wapperen. Als ze maar niet gaan lachen. Al vind hij het zelf wel goed gaan. Tot zijn verbazing krijgt hij applaus. Ze vinden het mooi!

“Dat doe je erg goed, Ravi.” zegt Hero. “Het is belangrijk dat je doet wat bij jou past. Je maakt gebruik van je sterke kanten. Ik ben onder de indruk!”
Ravi glimt van trots.

Hero weet precies hoe Ravi zich voelt. Hij was vroeger ook een buitenbeentje. Omdat zijn opa een waterslang was, zag hij er wat anders uit dan de anderen. Hij had het ook moeilijk op school. Hij hield van zwemmen, maar op school was geen zwemles. Pas toen hij volwassen was kon hij doen wat hij leuk vond. Hij kreeg pas vriendjes toen hij de grote glijbaanwedstrijd won.

Daarom snapt hij ook zo goed waarom deze wedstrijd voor Ravi zo belangrijk is. Senan oefent vooral zijn snelheid. Hero houdt de tijd bij met een stopwatch. Het is secondewerk! Maar iedere dag gaat Senan sneller.

De week is voorbij gevlogen, denkt Hero. Hij heeft het leuk gehad met die jongens.

Verder lezen?

Wil je weten hoe de wedstrijd er aan toe gaat? Ben je ook benieuwd wie er winnen? Koop dan het ebook voor een superspannend wedstrijdverslag. 

4/5 (4)

-- jouw mening: --

Reacties uitgeschakeld voor Oefenen voor de wedstrijd

Inschrijven voor de Droomvogels nieuwsbrief

Wil je ook ons nieuws in je mailbox?