Een gevallen vogel, boekfragment uit De Droomvogels en het geheime verbond, kinderboek 9-12jr.
Fragment

Een gevallen vogel

Ciel, een kleine ijsvogel, is uit zijn nest naar beneden gevallen. Hij landt in het nest van Coen en Carla Cobra. Zij wonen onderaan de Grote Boom. Ai, als dat maar goed gaat!

“Als Ciel wakker wordt, loopt er een koude rilling over zijn rug als hij in de glanzende ogen van Carla kijkt.

“Goedemorgen kleine vogel, welkom in ons nessst!” sist Carla opgewekt. Ze bekijkt hem eens goed. Zou hij door de val beschadigd zijn?

Ciel krijgt een raar gevoel in zijn buik. Hij heeft honger natuurlijk, maar er is ook nog iets anders. Er klopt iets niet. Maar de honger overspoelt hem en hij doet zijn snavel open. Carla haalt een paar vette wormen uit de zak. “Kijk eensss wat mama voor je heeft?” Ze probeert het zo vriendelijk mogelijk te zeggen, om het vogeltje gerust te stellen.

Ciel verstaat niets van het gesis en laat een piep van onbegrip horen. Maar hij heeft écht honger en kijkt naar het wormpje dat Carla omhoog houdt.

Moeders geven eten als je je snavel open doet. Dus het zal wel goed zijn. Wat er gisteren is gebeurd, is Ciel vergeten.”

Verder lezen?

Dit is de start van Ciel zijn leven in De Slangenkuil. Hij gaat naar school en maakt vrienden. Als je het ebook koopt zul je genieten van alle avonturen van Ciel. Hij zal zelfs het dorp redden van groot gevaar! Wie had dat kunnen denken!

3.5/5 (4)

-- jouw mening: --

Reacties uitgeschakeld voor Een gevallen vogel

Inschrijven voor de Droomvogels nieuwsbrief

Wil je ook ons nieuws in je mailbox?