Fragment,  Zeno vertelt

De Wereldboom

Zeno de Zilverreiger vertelt de kinderen de legende van de Wereldboom. Lees je een stukje mee?

….”Zoals ik al zei, de Wereldboom was de eerste boom op aarde. De aarde was nog leeg. Niemand weet hoe de boom er gekomen is. Want er was nog niemand, behalve de boom zelf. Rondom de boom ontsprong het leven. Ze vroeg aan de zon om haar te beschijnen zodat haar vruchten goed zouden groeien. Ze vroeg aan de lucht om het te laten regenen, omdat haar wortels water nodig hadden. Met het water uit de hemel ontstonden er zeeën, rivieren en beken.

Door het zonlicht groeiden bloemen in het gras. Insecten krioelden in en om de beek. Allerlei soorten vissen woonden in het water. Langs de stam van de boom klommen eekhoorntjes. En toen het gebladerte dicht genoeg was, kwamen vogels hun nesten bouwen.

Toen de Wereldboom om zich heen keek vond ze het mooi geworden. Maar ze was wel eenzaam als enige boom ter wereld. Ze vroeg aan de vogels om haar zaadjes te verspreiden. Weldra stonden er nieuwe, jonge bomen om haar heen. Het werd een prachtige plek, een paradijs. Er kwamen steeds meer dieren wonen, de jonge bomen werden groot. ” …

Verder lezen?

Als je het boek koopt, lees je hoe de legende verder gaat. Zeno zal vertellen dat er een bijzondere dorpsbewoner werd geboren. En hoe Rama de Raaf al vanaf het begin het dorp nauwlettend in de gaten hield. En niet met een goede reden! De legende is de aanleiding van de avonturen van Ciel, Sierra, Abelia en Ravi. 

4.5/5 (2)

-- jouw mening: --

Inschrijven voor de Droomvogels nieuwsbrief

Wil je ook ons nieuws in je mailbox?