De hoofdrolspelers

Maak kennis met de hoofdrolspelers van ‘De Droomvogels’:


Ciel

Ciel is een ijsvogel. Hij valt als klein kuiken uit de boom. Dan wordt hij geadopteerd door Coen en Carla Cobra. Ciel heeft het moeilijk omdat hij zich anders voelt. Maar hij snapt niet goed waarom, want hij weet niet dat hij een vogel is. Hij houdt van zingen, maar zijn ouders krijgen hoofdpijn van zijn gefluit. Waarom doet hij niet mee met de schaakclub op school? Ciel vindt het helemaal niet leuk op school. Hij is ook een beetje verlegen. Gelukkig heeft hij Ravi en Abelia, de vogeltweeling uit de andere klas. Door alle avonturen, het geheime verbond en de legende, verandert Ciel. Als hij ontdekt wie hij ├ęcht is, is zelfs Rama de Raaf niet tegen hem opgewassen.

Abelia

Abelia is het zusje van Ravi. Ze is een prachtige witte duif. Net als Ciel, komt ze daar pas laat achter. Abelia is een pienter meisje. Zij is eigenlijk de spil van het vriendengroepje. Er is niet veel wat haar ontgaat. Ze merkt het als Sierra verliefd wordt op Ciel. Zij is degene die de geheime tekens op het schilderij van Celeste de Wijze ziet. Met de hulp van Abelia, ook al zit ze in een rolstoel, vinden de kinderen antwoord op vele vragen.

Ravi

Ravi lijkt op zijn zus, hoe kan het ook anders. Hij houdt van lezen en denkt veel na. Omdat hij zo gevoelig is, kunnen de Droomvogels met hem praten. Ze hebben belangrijke aanwijzingen voor de kinderen. Behalve een boekenwurm, blijkt Ravi ook heel sportief te zijn. Hij doet iets wat niemand verwacht, hij geeft zich op voor de grote glijbaan wedstrijd. Wat een lef! Hij wordt de beste vriend van Senan.

Senan

Senan is een cobra en komt uit een sportief gezin. Zijn ouders zijn fanatieke klimmers. Zelf is hij een kampioen op de glijbaan. Op school kijken ze tegen hem op. Senan trekt veel op met zijn buurmeisje Sierra. Hij is een stoere cobra en hij kan niet tegen onrecht, daarom komt hij voor de vogelkinderen op. Hij durft het niet te zeggen, maar hij vindt Abelia zo mooi! Senan heeft een hele lieve moeder die Martha heet.

Sierra

Sierra woont naast Senan en ze zitten in dezelfde klas. Sierra heeft geen moeder meer, daarom moet ze thuis veel doen. Ze zorgt voor haar kleine zusjes. Haar vader Rik heeft het druk met werk. Gelukkig helpt de moeder van Senan ook veel. Sierra is, net als Senan, een cobra. Ze is groot en sterk en een goede klimmer. Ze wordt hopeloos verliefd op Ciel. En dat is wederzijds! Zij is Ciel’s steun en toeverlaat als hij leert vliegen.

Seb

Seb is het kleine cobrabroertje van Ciel. Seb is gek op zijn grote broer, hij kijkt enorm tegen Ciel op. Seb is een kleine grappenmaker. Hij maakt altijd iedereen aan het lachen, zelfs zijn strenge moeder.

Coen en Carla Cobra

Coen en Carla zijn de ouders van Ciel. Coen is bankier en hij hoopt dat Ciel later ook bij de bank gaat werken. Hij doet de geldzaken voor burgemeester Serpentijn. Hij is, net als zijn vrouw, behoorlijk streng. Hij doet altijd extra huiswerk met Ciel. Carla vindt het prachtig dat Ciel met Senan en Sierra omgaat. Die sterke cobrakinderen wonen in deftigste straat van De Slangenkuil. Dat zijn nog eens geschikte vrienden voor haar zoon!

Zeno de Zilverreiger

Zeno is filosoof en verhalenverteller. Hij geniet van de natuur en vooral van de Grote Boom waar Ciel woont. Zeno woont aan de oever van de beek, waar hij rustig kan nadenken. De kinderen kunnen altijd op hem rekenen. Als Ciel het moeilijk heeft, vertelt hij over zijn avonturen in Europa. Zeno besluit ook om de kinderen de legende van de Wereldboom en Celeste de Wijze te vertellen. En hij zorgt ervoor dat Ravi en Senan kunnen oefenen voor de grote glijbaan wedstrijd.

Rama de Raaf

Rama de Raaf woont in een kasteel hoog in de bergen. Rama is een tovenaar en slangenbezweerder. Met zijn truukjes heeft hij het dorp in zijn macht, zonder dat iemand dat door heeft. Rama wil de baas zijn van het dorp. Daarom is hij al heel lang bezig met een gemeen plan. Ciel zal het, met zijn vrienden, tegen hem moeten opnemen.

Burgemeester Serpentijn

De burgemeester vindt zichzelf natuurlijk heel belangrijk. Hij houdt van lange toespraken, dat blijkt wel in de feestweek. Rama komt steeds langs om hem te hypnotiseren, dan doet hij alles wat Rama zegt. Dat beseft Serpentijn eerst niet helemaal. Maar later doet hij zijn uiterste best voor het valse plan van Rama, want hij is bang om zijn baan te verliezen.

Joop

Joop is de eigenaar van de snackbar. De kinderen zijn dol op hem, want hij maakt heerlijke milkshakes en tosti’s. Op woensdagmiddag zitten ze altijd bij Joop. Joop heeft een zwak voor Abelia. Hij wil dat ze bij hem komt werken, als het van haar moeder mag natuurlijk.

Hero

Hero was vroeger de glijbaan kampioen van het dorp. Omdat hij geen vrouw en kinderen heeft, woont hij net iets buiten het dorp. Hij hoeft immers niet dichtbij school te wonen. Hij is een zakenman en heeft het daar druk mee. Iedereen is hem eigenlijk een beetje vergeten. Maar Zeno herinnert hem zich. Hij vraag Hero om met Senan en Ravi te trainen voor de wedstrijd. Dat wil hij wel! Zo raakt Hero meer betrokken bij wat er in het dorp gebeurt. Hij sluit vriendschap met Joop van de snackbar.

'De Droomvogels' volgen en delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *