Over Koningscobra’s

De Droomvogels’ speelt zich af in een dorp in India. Daar wonen koningscobra’s! Het dorp in ons verhaal heet dan ook heel toepasselijk: ‘De Slangenkuil’. Koningscobra’s zijn heel speciale cobra’s. Als enige slangensoort bouwen zij nesten voor hun eieren. Moeder én vader dragen zorg voor het nest. Dat is heel bijzonder, dat doen niet veel slangenvaders. In ons verhaal zien we dan ook dat Coen, de vader van Ciel, iedere avond helpt met huiswerk. Waar Ciel eigenlijk nooit zin in heeft. Maar papa Coen is heel gedreven en wil dat Ciel goede cijfers haalt op school. Koningscobra’ s kunnen gevaarlijk zijn, maar alléén als ze in het nauw gedreven worden. Óf als hun eieren worden bedreigd.

Koningscobra’s hebben prachtige zijflappen, daar zijn ze beroemd om. En wist je dat het gif van een koningscobra heel giftig is? De moeder van Sierra, het slangenvriendinnetje van Ciel, is overleden toen ze haar nest verdedigde. Ze heeft toen een olifant een dodelijke beet toegebracht. Deze olifant was zijn kudde kwijt en struinde door het dorp. Hij kwam veel te dicht bij het nest. Ze beet hard in zijn slurf. Toen viel hij om, bovenop de moeder van Sierra. Ze is overleden terwijl ze haar nest verdedigde. Als je ‘De Droomvogels’ hebt gelezen weet je dat Sierra en haar zusjes daarom alleen met hun vader opgroeien.

'De Droomvogels' volgen en delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *